Biográfia, Rólam

 

Balázs Pali gyerekként1968-ban látta meg a napvilágot Békéscsabán. Gyermekévei hasonlóan teltek, mint valamennyi óvodai és iskolai társának. Tizennégy éves korában járt először könnyűzenei koncerten, melynek hatására középiskolás társaival elhatározták, hogy ők is zenélni szeretnének. Miután megvásárolták életük első hangszereit, Refrakció néven amatőr zenekart alapítottak. A fiatalos lendület pusztán néhány évig tartott, a zenekar 1987-ben feloszlott.
Pali ezt követően kimagasló figyelmet fordított az ének, valamint a gitártanulásra, és még jobban belevetette magát a zenei életbe. Hamarosan előadóművészi vizsgát tett, s fő hivatásává vált a zene.1990-től kezdve több éven keresztül különböző formációkban szórakoztatta estéről – estére az éjszakai bárok, éttermek, klubok vendégeit.

1996 tavaszán jelent meg „Slágerek Házibulihoz 1.” című első magánkiadású kazettája, rajta a ’70-80-as évek legnépszerűbb romantikus dalaival. A kazetta megjelenése nem várt sikert hozott a közönség köreiben. Még abban az évben, novemberben, folytatásképpen megjelent egy újabb album „Slágerek Házibulihoz 2.” címmel.

1997. február 7-én Pali első és második lemezének dalaival megtartotta élete első önálló koncertjét. Nagyszerű hangulat és hatalmas közönségsiker jellemezte az estét. Az első koncertet követően Pali és zenekara békésmegyei koncertkörútra indult. A közönségsiker tovább folytatódott, még abban az évben egy új lemez is elkészült, természetesen „Slágerek Házibulihoz 3.” címmel.1998 év végéig további sikeres koncerteket adott Magyarország Dél-keleti régiójában. Ebben az időben, egy vidéki rádióban elhangzott kérdésre, amely a következő volt – “Mi a legfőbb célod a jövőben”? , ezt válaszolta: “Szeretném, ha dalaimat és produkciómat az egész ország megismerné.”

Balázs Pali 1999-ben1999 tavaszán az addigi sikereire felfigyelt a világ élvonalába tartozó EMI lemezkiadó és egy 5 évre szóló szerződést ajánlott. Ősszel már meg is jelent a „Romantikus Slágerek” címet viselő nagylemez, rajta a „Sirályok sírnak” és a „Kék a szeme” című dal, melyre a Berettyóújfaluban megtartott koncertjén videó klip is készült. Pali számára az album fél éven belül meghozta a régóta áhított országos sikert is.2000. március 15.-én Pali átvehette élete első aranylemezét. 164 nap alatt, több mint 25.000 db lemez talált gazdára a „Romantikus Slágerek” című lemezéből. A hivatalos aranylemez átadót követően az országos médiumok kapui is kinyíltak, szinte naponta számoltak be a vele kapcsolatos eseményekről, történetekről.

2000 áprilisában az Aranyzsiráf Díjátadón a hazai pop lemez kategória TOP 5 jelöltje közé bekerült a „Romantikus slágerek” című lemeze.

2000 júniusában a TV2-vel exkluzív szerződést kötött, melynek értelmében állandó sztárvendége lett a Dáridó című zenés műsornak.

Még ebben az évben újabb nagylemez jelent meg „Nem adom kölcsön a szívem” címmel, amelyen a feldolgozások mellett 6 új Kaszás Péter dal is szerepelt már. Az album rekord gyorsasággal lett először arany, platina majd dupla platina lemez, egy év alatt több mint 80.000 db talált gazdára.

Két videó klipet is készített a „Nem sírnád vissza a régit” és a „Nem adom kölcsön a szívem” című dalaira.2001 tavaszától koncertjei tovább folytatódtak. Júliusban átlépte az országhatárt is, első alkalommal Erdélyben járt zenekarával. Mindenhol fantasztikus siker és közönségszeretet várta.

2001 szeptemberében „Mindig úgy szeress” címmel megjelent egy újabb album, amely szintén rövid időn belül aranylemezzé vált.

Balázs Pali rózsát tart2002-ben Pali lemezkiadót alapított Happy Records névvel. Saját kiadójánál még ebben az évben megjelent a „Veled leélném az életem” című nagylemeze, amely a megjelenés napján aranylemez lett. Az albumon már csak új dalok szerepeltek, melyeket szintén Kaszás Péter írt. A lemez címadó dalára júliusban Balatonfüreden forgatott videó klipet a Regede hajón.

2002 szeptemberében egy TV felvétellel egybekötött jubileumi koncertet tartott Cegléden. A felejthetetlen hangulatú estéről az Magyar Televízió egy 50 perces összeállítást mutatott be.

2003-ban egy nagyszabású jótékonysági koncertet adott a tiszakürti Papp-család támogatására. A koncert teljes bevételét, és a támogatók által összeadott összegből családi házat vásárolt a Papp-család.

2003 szeptemberében megjelent 8. nagylemeze, mely egy igen merész címet kapott: „Szánd rám az éjszakát”. A lemez címadó dala mellett, a „Hogyan tudnám meghálálni én” című dalra is készült egy-egy videó klip a közönség nagy örömére.

2004-ben a sikersorozat folytatódott. Fellépései, koncertjei során minden egyes alkalommal kimagasló közönségszeretetben volt része. Elmondása szerint ettől az időszaktól érezte igazán, hogy az évek során kialakult egy nagyon nagy létszámú, és rendkívül erős közönségbázisa szerte az országban. Októberben megjelent a „Zenés Randevú” című albuma, amelyen Pali első alkalommal szerzőként is bemutatkozott. Rövid időn belül a repertoár egyik legnépszerűbb dala lett Pali egyik saját szerzeménye, a „Nélküled mondd mi lesz holnap” című dal. Szeptemberben Budapesten, a Hajógyári szigeten videó klipet is forgatott a dalra.

A 2005-ös év eleje egy bécsi fellépéssel indult. Ausztriában első alkalommal találkozhatott személyesen közönségével, rajongóival. Pali különös izgalommal készült e nem mindennapi fellépésre. A siker itt sem maradt el, a műsor után elégedetten és nagyon boldogan búcsúzott a több száz fős rajongótáborától. A bécsi fellépés után több határon túli felkérés is érkezett, többek között Dél-Afrikából, Amerikából, Ausztráliából. Az év második felében a fellépések mellett elkezdődtek a 10. jubileumi lemez háttérmunkálatai is. Pali új dalok írásába fogott.

Balázs Pali énekel2006. március 10-én 10 óra 10 perckor jelent meg „Nem sírok érted” címmel pályafutásának 10. jubileumi nagylemeze. A tíz éves nagyszínpadi pályafutását egy – csak saját dalokat tartalmazó – nagylemezzel ünnepelte. „Aki végighallgatja a teljes albumot, beleláthat a lelkembe”, mondta Pali jubileumi lemezének kapcsán. Az album különlegességéhez még hozzátartozik a „Tíz év, tíz érzés” című szerzeménye is. A dal egyben egy köszönet is rajongóinak a sok nagyszerű pillanatért, a szeretetért, amit a 10 év során folyamatosan megkapott tőlük.

2006 májusában leforgatta új videó klipjét a „Fénylő csillag vagy nekem” című saját szerzeményére, melyet kisfiához írt. Szeptemberben pedig a jubileumi lemezén szereplő „10 év, 10 érzés” című dalára készített egy újabb felvételt, régi archív anyagokat is felhasználva, összefoglalva az elmúlt 10 évet.

2007. február 24-én a MAHASZ Fonogram Magyar Zenei Díjátadó Gálán a „Hazai Szórakoztató Zene” kategóriában Pali 2006-ban megjelent „Nem sírok érted” című lemeze KATEGÓRIAGYŐZTES  lett. A szakma és a közönség egyöntetű véleménye szerint ezzel a szakmai díjjal tette fel a koronát 10 éves pályafutására.

2007 szeptemberében 70 vidéki rádió műsorára tűzte a „Te vagy az igazi” című slágerét, mely heteken belül elnyerte a hallgatók fülét, és a kívánságműsorok egyik kedvenc dala lett.

2008. március 8-án nőnap tiszteletére megjelent Pali 11. nagylemeze „a líra hullámain” címmel. A „Belevésted a szívembe magad” című slágere szintén bekerült a rádiók műsoraiba.

2008 áprilisában elkészült egy videó klip is a „Te vagy az igazi” című szerzeményére, melyben az Európa Szépének megválasztott Laky Zsuzsi is szerepelt. Az elmúlt években érkezett rajongói levelek, telefonhívások, felkérések hatására Pali májusban Felvidéki-turnéra indult, hogy eleget tegyen rajongói kéréseinek. Fantasztikus közönségsiker és szeretet jellemezte műsorait estéről-estére. Maga sem gondolta volna, hogy ennyire valósak és megalapozottak azok a levelek, megkeresések, amiket a határon túli közönségétől kapott az elmúlt évek során. A nagy siker felbuzdította és elhatározta, meglátogatja azon környező országok magyar lakta településeit, ahonnan az elmúlt időszakban számos felkérés érkezett. Az év folyamán más felvidéki, valamint erdélyi településre is ellátogatott „Határtalan Randevú” című műsorsorozatával.

2008 szeptemberében a „Belevésted a szívembe magad” című dalra készített Pali videó klipet, melyet Budapesten, az Európa hajón rögzítettek. Az új videó klipjében bemutatkozott a Balázs Pali Live Band.

Balázs Pali énekel2009-ben tovább folytatódott a műsorsorozat, mely során volt szerencséje ellátogatni a Kárpátaljai, a Vajdasági, valamint a Horvátországban élő magyarokhoz is. Kivétel nélkül mindenhol hatalmas közönségsiker és szeretet fogadta őt. A műsorok mellett Pali megismerhette a határon túl élő magyarok életét, mindennapjait. Példaértékű volt számára azaz összetartás és egymás iránti tisztelet, amelyet szinte minden térségben megtapasztalt. A „Határtalan Randevú” című műsorsorozat 2009. október elején véget ért.

Pali azokból a tapasztalatokból és hatásokból merítve, melyeket az elmúlt másfél évben átélt a „Határtalan Randevú” műsorsorozatnak köszönhetően, írt egy dalt „Összetartozunk” címmel, melyre videó klip is készült a visegrádi Zsitvay-kilátóban.

2009 év végén első alkalommal Kanadában, a Torontói Magyar Házban adott nagysikerű koncertet.

2010 márciusában egy 9 részből álló életmű CD összeállítása jelent meg a korábbi lemezeiből. Ezt követően májusban 2 DVD is napvilágot látott, az „500. koncert”, illetve „Tíz év, tíz érzés képekben” címmel.

2010 júliusában első alkalommal szerepelt a „Szigetfesztivál” „Volt” színpadán. A koncertet követően úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb élménye volt a szigetfesztiválos fellépése.

Augusztusban Budapesten a belvárosban leforgatta új videó klipjét a „Találj meg boldogság” című saját szerzeményére.

2010 tavaszától elkezdődtek a 2011-es jubileumi lemezének stúdió munkálatai.

2011. január 6.-tól hétről-hétre 25 rádióban hallható zenei „Zenés Randevú” című rádióműsora, melynek nem csak műsorvezetője, hanem szerkesztője is.

2011. január 22.-én Zámbó Jimmy Díjjal tüntették ki példaértékű zenei munkásságáért.

2011. március 8.-án „15 év, 15 vallomás” címmel megjelent 15 éves pályafutásának tiszteletére jubileumi nagylemeze. 15 saját dalt tartalmazó jubileumi lemezével kívánt köszönetet mondani közönségének az elmúlt másfél évtizedben tapasztalt szeretetért.

Szeptember 15-én napvilágot látott az „Édesanyám, hálás vagyok Neked” című dalra készült  videó klip, melynek különlegessége, hogy Pali édesanyja is szerepel benne. A képi anyagot a Dunakanyar egyik kis településének gyönyörű templomkertjében rögzítették.

2012  év elején  új felállású kísérőzenekar összeállításába kezdett Pali. Eltökélt szándéka lett, hogy dalai élő zenekari kísérettel is hallhatók és láthatók legyenek a jövőben koncertjei során. Egy  ismerőse révén került kapcsolatba Kollár Tamás billentyűssel, akit megbízott a zenekari tagok kiválasztásában. Tamásnak köszönhetően márciusra kialakult az  a végleges  „csapat”,  amely nagy sikerrel szerepel azóta is  a színpadokon Pali élő koncertjei során.

Augusztusban készült el a „Néha szeretnék úgy sírni” című  saját szerzeményére  egy videó klip,  amely a festői szépségű  Kisoroszi szigetcsúcsnál került leforgatásra.

Októberben  „Zenés Randevú” című szórakoztató  TV műsor   felvételén vett részt sztárvendégeivel karöltve.

A 2013-as esztendő első hónapjai új dalok írásával és a „Zenés Randevú”  TV műsor háttérmunkálataival teltek  el.

2013. március 8.- tól  a Muzsika TV-n  heti rendszerességgel látható a „Zenés Randevú” című  szórakoztató TV műsor,  melyben Pali műsorvezetőként és előadókén egyaránt szerepel.

A nézői visszajelzések alapján rövid időn belül a  „ Zenés Randevú „ a Muzsika Tv egyik legnézettebb zenés szórakoztató műsora lett.

Július 25.-én jelent meg a „ Rabold el a szívem”  című saját szerzeményére készített új videó klipje,melyet egy különös helyszínen, egy – pilisi kőbányában- forgatott le.

Az év második felében kezdett hozzá zenei pályafutása 13. lemezének elkészítéséhez….új dalok írása,stúdió felvételek töltötték ki a minden napjait.

Novemberben ismét visszatért korábbi sikereinek helyszínére Erdélybe.

E nagysikerű, 10 állomásos koncert körúton mutatta be első alkalommal közönségének a „ Boldog napot „ című új saját szerzeményét amelyet  a 13. lemezének címadó  slágerének választott  néhány hónap múlva.

Pali  2013- ban is a szabadtéri fesztiválok és városi rendezvények  közkedvelt előadója volt.

2014 –ben  a korábbi nézettségi sikereknek köszönhetően  a  „Zenés Randevú „  Tv műsor tovább folytatódik  Muzsika Tv- n.

30  új epizód  kerül leforgatásra februárban, új vendégekkel,új színpadi díszletekkel….stb

Március 8.-n jelent meg a „Boldog napot „ című új albuma,rajta 16 saját szerzeményével a romantika szerelmeseinek.

Március 15.én látott napvilágot a lemez címadó slágerére   ( Boldog napot ) forgatott „ koncert videó klip”

A felvételek a február 21.i miskolci Kocsonyafarsangon  tartott nagysikerű koncertjén  készültek, ahol több mint 5.000 fős közönség gyűlt össze a nézőtéren.

Március közepén indult szintén a Muzsika Tv-n  „ Klipfesztivál „ címen egy új zenei műsora, melyben produceri szerepet tölt be.

Áprilisban a DUNA TV „ Kívánságkosár„ című műsor vendége volt  zenekarával, ahol  több dalt is előadott.

Ezek a felvételek a jövőben – a nézők kérése alapján – láthatóak folyamatosan a csatornán. 

Júliusban Budapesten a Városligetben egy nagyszabású Élő koncerttel ünnepelte 46. születésnapját.

A nyár folyamán nagy sikerrel koncertezett zenekarával szerte az országban és a határon túli magyarlakta területeken.

Szeptember elején jelent meg az „ Édesapám ” című  saját szerzeményére készített videó klip…melyben első alkalommal  Édesapja  is nyilvános szereplést vállalt.

Októbertől a Muzsika TV-n nagy sikerrel szereplő  „ Zenés Randevú  „ Tv műsor az RTL Klubon is látható.

December 6.-án a  „Soha  ne légy szomorú „ című  slágerre,   különös technikával  készült el egy újabb videó klip a pilisi hegyekben.

2015 év elején a Zenés Randevú  újabb új részekkel jelentkezik,  melyben  Pali zenekarával  továbbra  is állandó fellépőként és műsorvezetőként is szerepel.

Januárt 25.- én látott napvilágot az „ Elbúcsúzom „ című lírai slágerére készült videó klip amely az eddigi visszajelzések alapján nagy sikerre számíthat.

Februártól  a  Muzsika Tv-n  látható   „ Klipfesztivál „ című műsorban – sokak kérésére –  műsorvezetői  szerepet is betölt.

Márciustól a  Zenés Randevú Tv műsor új epizódokkal  jelentkezik a Muzsika Tv-n és az RTL  Klubon.

Ugyan ebben  a hónapban jelenik meg egy koncert videó klipje a „ Szíved kulcsát „ című saját szerzeményére.

Áprilisban egy újabb klip látott  napvilágot,  amely az „ Add nekem a ma éjszakát  „ című dalra készült.

Tavasztól indult  az országjárás, több ezres látogatottságú szabadtéri fesztiválok, rendezvények  állandó fellépője  volt  Pali egészen októberig bezárólag.

Élő zenekarával  különösen nagy sikerrel szerepelt  a koncerteken, rajongói néhány hónap alatt az új saját szerzeményeit gyorsan a szívükbe zárták…pl…Soha ne légy szomorú, Add nekem a ma éjszakát,Szíved kulcsát...

Július 25.-n szülővárosában Békéscsabán tartott nagysikerű  koncertet a Városháza téren,  ahol több mint 5.000 ember ünnepelte vele 47.születésnapját,néhány méterrel arrébb  ott ahol pályafutása első koncertjét adhatta 1996 május 1.-n.

Megható, különös és örök emlékű volt az este a számára.

Augusztusban új Zenés Randevú Tv felvételek készültek az ország legnépszerűbb előadói, zenekarai fogadták el Pali meghívását…pl.Edda, 100 Folk Celsius, Napoleon Boulvard,Bojtorján, Soltész Rezső, Desperado,Örökség….

Koncertek  mellett ősztől elkezdődtek a 2016 –s Jubileumi év háttérmunkái is.

Dalírások, stúdió felvételek, klipforgatások váltották egymást.

Ősszel érkezett egy megtisztelő felkérés egy könyvkiadó jóvoltából,

Pali  20 éves sikeres énekesi pályafutása kapcsán, hogy  jelenjen meg  egy életmű könyv ,kulissza titkokkal, sztorykkal, érdekességekkel kiegészítve.

A könyv munkálatai novemberben el is kezdődtek.

A 2016 –s esztendő első néhány hónapja a háttérmunkák mellet az új lemez beharangozó slágerének bemutatásával indult.

Január 30.-n jelent meg klip formájában a „ Velem megtalálod a boldogságot „ című új  saját szerzeménye.

Több Tv csatorna és sajtóorgánum is beszámolt a jubileumi év első megjelenéséről.

Szintén januárban indult  29 vidéki város  rádióiban el „ Romantikus  Party  néven  egy két órás szórakoztató műsora melynek producere és műsorvezetője is egyben.

Egy kis zenei sziget ahol, 4 évtized magyar slágerei hallhatóak két órán keresztül,  heti rendszerességgel.

Március 8.-n  „ 20 Év Romantika „  címmel látott napvilágot a Jubileumi album,  rajta 15 Romantikus Balázs Pali slágerrel. 

Áprilisban egy új videóklippel kedveskedett rajongóinak, amely a „20 éve együtt evezünk” című, saját szerzeményére készült. Ezzel a dallal mondott Pali köszönetet közönségének, rajongóinak, a 20 éve tartó folyamatos szeretetért, rajongásért.

Június elsején jelent meg Sándor András író jóvoltából, Pali életrajzi könyve „Amiről 20 évig nem beszéltem” címmel. Egy sikeres pályafutás kulisszatitkai sorsfordító pillanatai, soha nem hallott történetek tudhatóak meg a könyvből. Sokak szerint egy motivációs tréningnek is megfelel a könyv tartalma.

Tavasztól  zenekarával országos Élő  koncert körútra indul…a Jubileum jegyében. 

Nyáron szabadtéri fesztiválokon, rendezvényeken nagy sikerrel szerepelt zenekarával ahol az elmúlt években született dalait a közönség minden helyszínen vele énekelte.

Szeptember 2.-n jelent meg pályafutása talán legszínvonalasabb videó klipje, amely a „ Barátok vagyunk „ című új slágerére készült el.

November 19.-n Budapesten a Ram Colosseumban tartotta meg 20 éves pályafutásának Jubileumi Szuperkoncertjét.
A teltházas,kivételes hangulatú koncerten természetesen a  legnépszerűbb 20 slágere csendült fel a rajongók nagy örömére.
"Életem talán legszebb estéje volt, olyan amelyről korábban  még álmodni sem mertem volna" - foglalta össze tömören Pali érzéseit a koncert után.

A nagysikerű szuperkoncertről természetesen képi és hangfelvétel is készült.
A 2017 január 25.-n Pali névnapján látott napvilágot egy új koncert videó klip, amely az „ Átölelném a világot „ című slágerére készült el.

Természetesen a 20 éves Jubileumi Szuperkoncertjének képi anyagából válogatva, s egyben visszaidézve a korábbi örökemlékű hangulatot.

Tavasztól az  országos szabadtéri  fesztiválok, rendezvények állandó részvevője, ahol  zenekarának tagjaival karöltve nagy közönségsikerben volt része.

Májusban csapatinduló dalt  írt a Magyar Művész Válogatott labdarúgó csapat részére  „ A művész csapatban rugdossuk…. „ címmel, amit később elő is adtak a Művész Világbajnokságon csapattársaival közösen.

Júniusban a Magyar Művész Válogatott tagjaként, Moszkvában részt vett a Művész Labdarúgó Világbajnokságon, ahol hazánkat képviselve csapatával 5. helyezést ért el.

A mérkőzések mellet Moszkvában színpadra is lépett művészbarátaival karöltve, ahol nagy közönség és szakmai sikerben, elismerésben volt részük.

A Moszkvában tartózkodás alatt egy videó klipet is készített egy új dalra, amely egyben a 2018 –s album címe is.

2017 Július 1-n látott napvilágot a „Lángra gyújtottad a szívemet „ új sláger és videó klip, amelynek fogadtatása a közönség részéről  minden eddigi várakozást felülmúlt, mivel 45 nap alatt a klip elérte az 1.000.000 –s nézettséget.

 

A nyár folyamán és ősszel a nagysikerű koncertek, fellépések mellett, már gőzerővel készült az új 2018 –s stúdió album is, természetesen Pali saját szerzeményeiből összeállítva.

December 1-n egy új dal és klip került bemutatásra a nagyközönség számára „ Bolond a szívem „ címmel, amely az év végére elérte az 500.000 –s nézettséget.

2018 első heteiben a stúdiómunkák mellett a Zenés Randevú saját gyártású Tv műsor 2018 –s epizódjainak forgatásán vett részt, ahol közel 40 olyan előadó, zenekar  fogadta el a meghívását, akik több évtizede Magyarország legnagyobb sztárjai  és igazi zenei, előadói minőséget képviselnek.

Március  8-án jelent meg az új stúdió album, sorrendben a 16.-ik „Lángra gyújtottad a szívemet „ címmel, rajta Pali 12 db saját szerzeménye.

„Szerzőként talán ezen a lemezen tudtam, lelkileg és művészileg a legjobban kiteljesedni. Benne van a szívem, lelkem a szenvedélyem a környezetemet ért minden hatása  a szövegekben  a dallamokban.

Bátran kijelenthetem, hogy életem eddigi legszínvonalasabb albumát nyújthatom át 2018 –ban a közönségemnek.  – nyilatkozott Pali az új lemezről.

Tavasztól indult a szabadtéri fesztiválok, rendezvények koncert sorozata, ahol már az új lemezen szereplő dalok ( Lángra gyújtottad a szívem, Bolond a szívem ) is nagy sikerrel szerepeltek.
Június 1 -n látott napvilágot Pali "Sírd ki magad" című lírai slágerének videó klipje, melyet Iránban a Kish szigeten forgatott le.

"Csodálatos, igazi Romantikus kisugárzású környezetben rögzítettük a képi anyagot amely tele volt pozitív energiával, énekesi pályafutásom talán legszebb helyszínén jártam" – mesélt Pali.
 Romantikus kisugárzás

A klipet hamar a szívébe zárta a közönség is, hiszen néhány hét alatt elérte az 500.000 –s látogatottságot.
A nyár folyamán nem csak hazánkban, hanem a határon túli Magyarlakta területeken Erdélyben, Felvidéken és Vajdaságban is nagy sikert aratott koncertműsorával.
2018. július 25. -n ünnepelte 50 éves születésnapját, melynek emlékeként egy új dalt jelentetett meg "Ötvenen túl is van még boldogság" címmel.
"Fontos évfordulóhoz érkezett az életem július 25.-n, messze túlszárnyaltam a gyermekkori céljaimat, álmaimat főként a közönségem szeretetének köszönhetően.
Végeztem egy leltárt, egy visszatekintést honnan, hova jutottam.
Hálás vagyok a sorsnak, hogy  megadta azt a sok, szép nagyszerű élményt, emléket, amit az énekesi pályámon eddig elértem.
Ezeket a gondolatokat fogalmaztam meg a születésnapi új dalomban, melyre a korábbi archív fotókból egy képes videó is készült"

Archív fotó

November 10 –n  jelent meg a" Merre jársz" című kellemes hangvételű új slágerének videó klipje,  amely a Világörökség listáján is szereplő Hollókőn készült.
"Fontos küldetésemnek tartom, hogy lehetőségeim szerint, Magyarország különböző tájegységeit, nevezetességeit is bemutassam a videó klipjeimben.
Hollókő is egy ilyen környék, ahol a képi anyagban megjelenik a palóc népviselet, a kultúra is" vallott Pali.

Hollókő

November 20 -n jelent meg a 2016 –ban Budapesten a Ram Colosseumban megtartott "20 éves Jubileumi Szuperkoncert" DVD –n.
Örökre a szívembe zártam azt az estét.
A közönségemnek köszönhetően fantasztikus szeretettben volt részem a zenekarommal, úsztunk a boldogságban.
Nagy öröm a számomra, hogy ezt a koncertet DVD formájában megörökíthettem az utókor számára is".
Az év végétől elkezdődtek a 2019 –  album felvételei.
A 2019 –s esztendő  a  ZENEI TOVÁBBLÉPÉS ÉVE !!!!!
Új stúdióban, új produceri csapattal vágott bele az új dalok elkészítésébe.


Megújulás

A ZENEI TOVÁBBLÉPÉS a szinpadi megjelenést is magával hozta, 35  év után megvált jellegzetes hajviseletétől is.
"Nagyon fontos döntést hoztam a megjelenésemet illetően, hiszen már védjegyemmé vált  a hosszú hajam az évtizedek során.

Zenei megújulásÚgy érzem, hogy az új dalaim és az új  megjelenésem így került teljes harmóniába  - mesélt Pali a nagy megújulása kapcsán.
Február 14. -n jelent meg az új arculattal a 2019 –s új album beharangozó slágere és videó klipje: "Majd holnap írok" címmel.
A rádiók és a média valamennyi területén nagy visszhangot váltott ki az új dal.

 

 

Az egész ország Balázs Pali zenei továbblépéséről és megújulásáról beszélt.
Április 26.-n jelet meg sorrendben a 18. teljes album „Majd holnap írok…” címmel, amely a MAHASZ eladási listán mindjárt az első helyen nyitott  a 18. héten.
A megjelenést követően rekord gyorsasággal -  40 nap alatt  -  ARANYLEMEZZÉ  is vált.


„Nagy boldogsággal tölt el, hogy néhány nap alatt ilyen sikere lett az albumnak, minden várakozásomat felülmúlta ez a fantasztikus eredmény.” - nyilatkozta Pali az Aranylemez átadóján.


Májustól magyarországi és határon túli fellépések, koncertek váltották egymás csak úgy, mint a korábbi években, ahol már szerepelt a repertoárban az új  „Aranylemez" címadó slágere is.


Július 11.-n látott napvilágot  a „Szeress újra” című dalra készült videó klip, melynek képi anyaga  a  festői környezetű  Balaton felvidéken készült.
Egy  szeptemberi rajongói szavazásnak köszönhetően ősszel egy új klip előkészületei kezdődtek.
„Fontosnak tartottam mindig a közönség visszajelzését nem csak a személyes találkozások kapcsán a koncerteken, hanem a különböző közösségi oldalakon is.”


 

Így esett a választás a  „Gondolsz e rám ?" című dalra, amely november 7.-n debütált a Balázs Pali Music youtube csatornán.

Nagy sikerrel szerepelt egész évben a Muzsika Tv-n a Zenés Randevú Tv műsora is Palinak, amely már 7 éve folyamatosan látható a zenei csatornán.

2020 – s évben további dalokkal,klipekkel és újdonságokkal készül  közönségének.

Tagja a Magyar Színész és a Magyar Művész Válogatott Labdarúgó csapatának.


Május 1-től az „ ÚJ VILÁG „ koncert műsorával lép színpadra hazánkban és a környező országok magyarlakta területein.

 

 

A Muzsika Tv-n heti rendszerességgel látható "Zenés Randevú" című Tv műsora

is márciustól  már az új arculattal  került képernyőre, a nézők nagy örömére.

Tagja a Magyar Színész és a Magyar Művész Válogatott Labdarúgó csapatának.

 

 

 
Vissza az oldal tetejére!